reis dubai

Dag 1 - Reisverslag Dubai

Vandaag vroeg opgestaan. De trein vertrekt pas na tien uur maar ik wilde zeker zijn alles nog eens overlopen te hebben. Alles bij? Fototoestel, zonnecrème voor de hoge temperaturen, wat medicatie, reispas,..?

Om 10u31 vertrek ik met de trein vanuit Antwerpen Centraal richting Schiphol. Mijn treinticket kocht ik op voorhand en was een combo tezamen met het vliegtuigticket. Aan een zeer schappelijke prijs van 385 euro bemachtigde dit ticket bij Joker, een perfecte keuze voor mensen op zoek naar vliegtuigtickets of een extra boeiende zomervakantie. Ik kreeg op voorhand alle info mee en wist dus dat ik me naar spoor 22 moest begeven. Op een uurtje tijd stond ik in Amsterdam in het station, aanpalend aan de luchthaven.

Incheck, gate zoeken en dan uiteraard een tripje door de taxfree. Een zonnebril gaat mee, een wisselaar voor de stopcontacten - ja Dubai werkt met andere - want die was ik vergeten en ik eet ook nog snel een hapje in een gezellige bar boven. Vervolgens moest ik me al wat haasten maar aangekomen aan de gate bleek dat toch lichtjes overbodig aangezien er nog heel wat wachtende voor mij stonden. Security voor de handbagage gebeurt op Schiphol blijkbaar aan de gate zelf. Zo gezegd zo gedaan en off we go..

Na een aangename vlucht van een kleine 6 uur zet het klm-vliegtuig ons veilig aan de grond en zet ik mijn eerste stappen op het oh zo befaamde Dubai. De tocht naar de bagage claim duurt een hele poos maar eenmaal aangekomen rolt mijn koffer al van de band. We kiezen een taxi uit de lange lijn. Niet zo'n succes want de taxichauffeur weet het hotel in Al Barsha niet zijn en rekent ons bovendien teveel aan bij de betaling. Van luchthaven tot Al Barsha kost je zo'n 40 tal dirham. Omrekenen naar euro's is delen door 5! Er wordt aangeraden steeds een taxi met een meter erin te nemen. Onze taxi nam echter gewoon een veel langere route. Maar ach, dat weet ik nu ook weer..