reis dubai

Dag 2 - Reisverslag Dubai

Vannacht bracht ik mijn eerste nacht door in het Corp Executive Hotel in Al Barsha Dubai. Het hotel valt reuze mee. Last minute naar Dubai is duidelijk doenbaar! Een drie tal weken op voorhand boekte ik het hotel. Voor slechts 250 euro per persoon per week (zonder maaltijden) kwamen we terecht in dit mooie Apart-hotel (een hotel waarvan de kamers eigenlijk appartementen zijn). Heel ruim, heel mooi, proper en bovendien enorm vriendelijke bediening. Ook de buurt valt goed mee. Al Barsha ligt vrij centraal waardoor je met de taxi zo overal bent. Want wie dacht dat Dubai niet zo groot is, krijgt toch ongelijk.

Vandaag trek ik er voor het eerst op uit! Ik begin mijn eerste dag met het traditionele Dubai te bekijken. Op weg naar het oude Dubai krijg ik meteen een eerste indruk van het land. Op het eerste zicht minder glamoureus dan wat ik van horen zeggen had. Het lijkt een beetje een combo van New York en Egypte. Maar mijn reisgenoten vertellen me dat ik mijn ogen nog zal uitkijken! Ik ben benieuwd..

Aangekomen aan de Dubai Creek trek ik eerst naar het Dubai Museum. Ondanks de eerste indruk is het museum enorm groot en op een heel boeiende en speelse manier voorgesteld. Alles is er nagemaakt in levensgrote poppen. Na deze boeiende eerste kennismaking trek ik er verder op uit, richting bastaljac. Oude traditionele woningen van onder andere de Perzen. Ze zijn niet meer in gebruik maar vormen nu een toeristische bezienswaardigheid en bovendien vind je er binnen de muren gezellige terrasjes. Ik taste er toe; een spicy chicken wrap, overheerlijk! Afsluiten deed ik door met de boot over de Dubai Creek over te steken. Voor slechts 1 dirham ( wat gelijk is aan 20 eurocent, alles delen door 5..) ben je aan de andere zijde van de creek. Daar bezocht ik de bekende souks vol specerijen, de typische sjaaltjes, schoenen en dergelijke.. 'S avonds rijden we voor het eerst naar de bekende palmboom eilanden.

We gaan richting het Atlantis hotel. De weg er naar toe valt voor de eerste maal mijn mond open van verbazing! Ongelooflijke gebouwen allemaal in de stijl van Alladin, een echt sprookje, op een oosterse manier verlicht en prachtig van design! Ik kan niet verwoorden hoe mooi deze weg naar Atlantis wel is. Aan het einde van de weg duikt het asfalt in de zee - ondertunnelt uiteraard. Aan Atlantisch gaan we naar een heerlijk loungy strandbar. Een beetje zoals Strandwerpen.. Prijzen zijn redelijk, voor een cocktail betaal je zo'n 50 dirham (delen door 5, dus 10 euro). Goede muziek, goede sfeer en waterpijp!