reis dubai

Dag 3 - Reisverslag Dubai

Vandaag trek ik er vroeg op uit. Als ontbijt eet ik Subway. Ja, ook dat heb ik hier al geleerd. Al het goede van Amerika heeft Dubai ook. Na mijn 6 inch Italian breng ik een bezoek aan de Jameira Mosk, een van enige moskees toegankelijk voor toeristen. De moskee is echter niet altijd open, enkel op bepaalde dagen en uren (best even navragen dus). Op mijn weg naar de moskee was ik al het een en ander tegengekomen; een winkelcentrum dat copy-paste Venetië was, de Dubai Zoo, een skipiste,...

Ik besluit het Venetiaans winkelcentrum onder de loep te nemen; Mercato Mall Dubai! Een verzameling mooie winkels bij elkaar! De grote commerciële merken maar ook enkele shops die al lang op mijn verlanglijstje stonden zoals Topshop (deze viel bovendien bijzonder in de smaak)!

Enkele kledingstukken rijker steek ik daarna de straat over en achter een paar huizen kom ik aan het strand. Weer bijzonder Amerikaans, Jumeira Beach lijkt wel wat op Venice Beach uit California. Kronkelende paadjes slalommen door het zand, eentje voor de fietsers en eentje voor de lopers (absurd want de meerderheid van het jaar is de temperatuur hier boven de 40 graden, levensgevaarlijk dan te lopen). Jameira Open Beach is uitzonderlijk kalm en dus een zaligheid om te relaxen. En ligstoeltje, een handdoek, een boek en veel zon.. Het kan niet meer stuk! Het is een 37 tal graden overdag (nu begin november) maar aangezien de zon al onder gaat om kwart voor vijf, brandt de zon niet zo sterk op mijn huid nu om 3 uur. Links van me in de verte zie ik de alom bekende Burj Al Arab, het enigste 7 sterren hotel van de wereld. Achter mij ligt de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld!

Op mijn weg terug naar mijn hotel rijden we langs de villa's van Dubai, allemaal Alladin-stijl, prachtig! Ik trek een leuke jurk aan, maak me op - 's avonds de gewoonte in Dubai - en trek richting JBR. Op de weg heen rijden we via Dubai Marina, een must-see!! Je waant jezelf in New York, alleen is het warmer, tropisch en met meertjes. Bovendien is het hier ook allemaal opvallend proper! Aangekomen in JBR pronken meteen al luxueuze wagens en rijden vaak dezelfde enkele ritjes over een soort luxueuze promenade hier aan de zee. Uit de overvloedige eetgelegenheden kiezen we een pizzeria! Een local vertelt ons ondertussen dat er wat aan de hand is met de nummerplaten. Hoe lager het getal hoe duurder. De sjeik rijdt met nummerplaat 1 maar zelfs een nummerplaat 90 betaal je al gauw een half miljoen dollar! Vandaag maak ik het niet te laat en dus gaan we op tijd naar het hotel.