reis dubai

Dag 4 - Reisverslag Dubai

Dag vier start weer met Subway en eens het broodje tonijn naar binnen gewerkt is kies ik ervoor de voormiddag aan het zwembad door te brengen. Zalig comfortabele ligstoelen aan het zwembad van het Corp Executive Hotel. En bovenal erg rustig! Iets eten, wat fruit of een drankje, het kan allemaal. Alleen alcohol is niet te verkrijgen. Dubai heeft het nog steeds moeilijk alcohol te serveren. Zelfs in de bars is er soms geen alcohol te verkrijgen. Het heeft allemaal temaken met het geloof, Islam. Dat valt me ook erg op. Het ultra-moderne gaat hier hand in hand met het traditionele. Tussen de skyscrapers door staat er om de paar blokken wel een moskee.

Wat later op de dag trek ik wat leuks aan en ga richting Mall Of Emirates. Wauw! Wat een winkelcentrum, het Wijnegemse Shoppingcenter is er niet tegen! Niet enkel is het super modern, je vind er ook werkelijk alles! De chiqueste winkels, de commerciële ketens en vooral van alles dat ik nooit eerder zag! Prijzen zijn vergelijkbaar met Europa hoewel soms iets goedkoper. Ik kan me geen winkel inbeelden die ze er niet hebben. Alleen een Micheal Kors zag ik er nog niet. Ook de fastfood ketens zijn vaak Amerikaans. Maar ook London is vertegenwoordigd want een Cinnabon zie ik ook tevoorschijn komen! Opvallend is dat ook veel vrouwen hier met boerka rondlopen, soms zijn zelfs enkel de ogen zichtbaar. En ze gaan ook gewoon het pashokje in met allerlei verschillende artikelen. Een gekke combinatie van zomerse outfits en anderzijds gesluierde vrouwen, van kop tot teen bedekt. De traditionele vrouwen hun boerka's tonen niet veel onderscheid maar hun tassen laten dat wel toe. Chanel, Dior, Prada, stijl hebben ze duidelijk wel! De nieuwsgierigheid naar wat er onder de boerka zit wordt alleen maar groter..

Tijd om een hapje te eten. In de Fast Food Corner is dit geen probleem! Ik was al eerder in Amerika, het paradijs van de fast food maar ook Dubai kent er duidelijk wat van. Meer nog, alles wordt gewoon gegroepeerd en herleidt tot een 'corner'. Indisch, Aziatisch, hamburgers, Mexican Grill, Mc Donalds,.. De keuze is bijzonder groot. Uiteindelijk kies ik voor Asian wok, wat Panda Express-achtig maar minder lekker.

Later op de avond ga ik - op aanraden van enkele Britten die ik aan het zwembad leerde kennen - naar de 360-bar. Vlak naast Burj Al Arab ligt het Jumeira hotel en aanpalend daaraan de gate naar de 360 bar. Een echte aanrader! Een lange wandeling over een aangelegde stenen steiger brengt je naar de bar waaruit je - je kon het al raden - 360 graden zicht hebt. Je ziet de Burj Al Arab, de Burj Khalifa, Atlantisch, en de ganse prachtige skyline van Dubai. De sfeer zit er meteen goed in. Hier wordt weldegelijk alcohol geschonken en ik kies dan ook voor een Mojito. De mensen zijn er allemaal super vriendelijk! Wanneer ik terug huiswaarts wil keren ontdek ik dat golfkarretjes je terug brengen zodat je de lange steiger niet hoeft te wandelen. Gelukkig want op mijn hoge hakken is de tocht lang. Op het karretje laat ik me door enkele al lichtjes beschonken locals - allen gemigreerd voor hun werk, vanuit alle hoeken van de wereld - overhalen om nog even naar The Adress te gaan. Ik neem met hen de taxi en al snel komen we aan in de hippe club. Commerciële muziek wordt er gespeeld en dat resulteerd in dansende mensen. Ik had mijn tas bij, beetje vervelend dus. Maar voor de zoveelste keer vertelden ze me dat je je tas gerust kan laten staan op het tafeltje naast je. Blijkbaar wordt er nooit gestolen in Dubai, ook de criminaliteit is er nihil. Zo gezegd zo gedaan en inderdaad, mijn tas stond er ook op het einde van de avond nog.