reis dubai

Dag 5 - Reisverslag Dubai

Ik zet de traditie voort en start wederom met Subway, wederom met tonijn. Daarna plons ik nog eens in het water in het zwembad op het dak van het hotel. Ik eet er nog wat fruit en geniet nog even van de zon. Ten slotte wil ik met een bruin kleurtje terugkomen. Iedereen wil toch aangesproken worden met 'hee, ben je op reis geweest'. Ik verheug me op het antwoord 'ja, naar Dubai'!

Ook vandaag trek ik naar een mall, The Dubai Mall. Deze zou nog impresionanter zijn dan the Mall. Daar aangekomen kan ik quasi meteen bevestigend antwoorden. Reusachtige fonteinen dansen er en in de midden is een buitengewoon groot aquarium met onder andere haaien erin. Er rond staan tientallen toeristen te bewonderen. Het is zaterdag en dus wederom bijzonder druk. Ik leer trouwens al gauw dat in de Verenigde Emiraten de week van zondag tot zaterdag duurt en dus vijdag en zaterdag weekenddagen zijn. Heel vreemd.. In deze Mall ontdek ik ook een grote snoepwinkel, kinderen hebben het er geweldig naar hun zin maar ook volwassenen kan het best wel bekoren! Ik eet er een cupcake..Overheerlijk! Wanneer mijn voeten te veel pijn doen trek ik naar de food corner en kies voor mexican grill, lekker spicy. Ondertussen houd ik me bezig met wat rekensommen want ik wil namelijk wel eens weten wat ik hier zoal heb opgedaan. Alles in dirham uitgeven maakt dat ik weinig zicht heb over het kostenplaatje van mijn reis.

Wonder boven wonder kom ik tot de conclusie dat ik nog maar 220 euro heb uitgegeven! En dat in een stad die erom bekend staat decadent en luxueus te zijn! Niet veel later spendeer ik wel nog eens 200 euro (1000 dirham) aan een jurk van BCBG.. Ach ja, vrouwen he.. Ik ga terug naar het hotel en geniet vanuit de taxi nog maar eens van de onvoorstelbaar mooie flatgebouwen! De vormen, de lichtjes, echt geweldig gewoon! New York lijkt plots oud en versleten en bovendien koud. Over koud gesproken, een sjaal of vestje bij de hand is altijd mooi meegenomen. Alle ruimtes zijn overdreven gekoeld en dus is het erg koud in de malls en bars of restaurants.

Ik trek een leuke jurk aan en beslis om vannavond naar de club van Roberto Cavalli te gaan. De excentriekeling heeft hier in Dubai zijn - enigste - eigen club geopend. En of de club Cavalli uitstraalt? Jazeker! In ieders interieur zou het kitch zijn maar hier werkt het! Je komt binnen in een trappenhal volledig in bont. Ik heb de neiging mezelf tegen de muur te vleien en te knuffelen met de pels, zo zacht voelt het aan. In de pels zijn paarse mini lichtjes aangebracht zodat het een sterrenhemel lijkt. Eens boven aangekomen zie ik dat er nog heel wat mensen aan het dineren zijn. Als ik nog eens terugkom wil ik zeker eens een hapje eten hier. Het decor is verbluffend! Kristallen lusters pronken in de lucht en ik zie creaties waarvan ik nooit gedacht had dat ze het konden maken. Sfeervol paars en roze licht geeft een loungy feeling aan de plek. De stoelen zijn in tijgerprint - Cavalli stijl!

Het is zaterdagavond, morgen begint de werkweek en dus is het relatief rustig. Het schijnt op andere dagen een stevige party te zijn. Ik drink een cocktail - ja hoor, hier is alcohol - en bewonder vooral. Ook de wc's zijn zeker de moeite! Iemand vertelt me dat de luchters hier een half miljoen euro per stuk zijn. Daar moet je Roberto Cavalli voor heten denk ik dan, of gewoon Dubai?