reis dubai

Dag 6 - Reisverslag Dubai

De zesde dag start ik met een ontbijt in het hotel. Een stuk duurder dan Subway maar het is wel eens iets anders. Ik neem achteraf ook nog wat fruit om te laten zakken. Vandaag trek ik naar de Apres bar. Daar heb ik een afspraak met een bevriende fotograaf, die me wat vertelt over de gangbare fashion in Dubai en hoe ze de toekomst zien. Het is zeer boeiend te praten met mensen die in Dubai wonen. Bijna allemaal naar hier gekomen voor werk. De Amerikaan voor grote investeringen te doen, de Pakistaan voor taxichauffeur te worden. Iedereen kan Engels, al is het niet altijd even verstaanbaar.

De Apres bar is in het Kempinski hotel - wederom een prachtig exemplaar - en kijkt uit op de skipiste van de Mall Of Emirates. Het is trouwens geen gewone skipiste. Het is bijna een sneeuw-attractie-park ofzo. Je kan er van gigantisch hoog de berg afglijden maar ook speciale 'glijbanen' met een band naar beneden komen, klimmen, er is een soort speeltuin en alles is prachtig aangelegd met dennenbomen, iglo-bakstenen uit ijs,.. Je moet het gewoon gezien hebben.

's Avonds ga ik terug naar Dubai Marina, mijn persoonlijke favoriet. De plek is zo ongelooflijk mooi en ik blijf denken aan New York als we er binnenrijden. De gebouwen zijn torenhoog en de vormen luxueuzer dan denkbaar. De lichtjes verlichten de torens die rond een aangelegd meer zijn gebouwd. Alle appartementen rondom kijken op het meer. Ik wil niet weten wat je betaald voor zo'n appartement maar ik denk dat het bijzonder prijslijk zal zijn. Wanneer ik Marina Mall binnenwandel ben ik niet meer zo onder de indruk. Dit winkelcentrum is een stuk kleiner dan de vorige die ik bezocht en dus lang niet meer zo impressionant. Wel zitten hier alle Italiaanse merken gegroepeerd. Zo vind je er zelfs een Patrizia Pepe winkel. Wie op zoek is naar high-fashion schoenen kan hier trouwens koopjes vinden, goedkope merkschoenen! Al bij al dus toch de moeite!

's Avonds besluit ik het rustig te houden en drink ik nog wat in de bar van het hotel, die zich op het dak bevind. Het is er bijzonder rustig, alcohol wordt er niet geserveerd.. Waterpijp is er wel te verkrijgen maar aangezien ik geen grote fan ben, laat ik dat voor wat het is. Ik besluit vroeg in bed te kruipen, met het plan om morgenvroeg misschien eens voor een kamelentocht te horen. Verder verbaas ik mij in bed nog over een aantal dingen. Dat ik op heel wat sites niet op kan via het internet in Dubai, dat de kusscènes uit de programma's zijn geknipt - wat het bijzonder moeilijk maakt om te volgen - en plots lijkt Dubai een minder vooruitstrevend land. Of zijn deze dan toch niet mutueel exclusief? Voer voor de betere filosoof bedenk ik mij!

Met dat gezegd zijnde vertrek ik naar dromenland, in het zalige bed!