reis dubai

Dag 7 - Reisverslag Dubai

Voor ik weer naar Subway ga - nu iets vroeger dan de vorige dagen - ga ik langs de receptie. Ik wil de kamelentocht vastleggen.

De dame van de receptie verteld me dat ik daar te laat voor ben. Je moet een dag op voorhand reserveren. Maar omdat ik zo vroeg aan de receptie ben zal ze kijken wat ze kan regelen. Ik had heel veel geluk want er bleek een persoon teveel geboekt te zijn bij een andere groep. Veel keuze had ik dus niet, het zou dus fullpackage worden. Met een busje rijdt ik met de groep mee, richting woestijn. Gelukkig allemaal vlotte avontuurlijke mensen, van verschillende landen afkomstig maar ze kunnen allemaal Engels, de ene al wat beter dan de andere. Aangekomen in de woestijn begint de trip met een kamelentocht.

Vroeger heb ik nog paardgereden maar dit is toch wel geheel iets anders. De woestijn van Dubai is bijzonder warm - en te denken dat het hier in de zomermaanden nog een dubbel zo heet is - en wanneer er wind staat schuurt het zand wat tegen de huid. Gelukkig had ik - op aanraden van - een sjaal meegenomen die ik rond mijn hoofd kon wikkelen en ook een zonnebril op de neus. Hobbelend gaan we door de woestijn. Na de kamelen staat er iets voor de waaghalzen op het programma; sandboarden! Om medische redenen is het niet aan mij besteed maar kijken alleen al is pret verzekerd! Er wordt veel gelachen en veel gevallen. Tegen de avond staat er ook en barbecue op het programma, met een buikdanseres. Die keuze blijft open en ik beslis met een deel van de groep mee terug naar het modernere Dubai te trekken. In het hotel aangekomen kan ik een serieuze douche gebruiken! Ik ben helemaal stoffig en ruik niet al te best. Mijn topje staat stevig in mijn huid gebrand. After-sun!

Ik trek iets chique aan en ga weer naar Jumeira Beach Residence. De boulevard heeft heel wat eetgelegenheden en omdat ik niet zeker ben wat ik wil besluit ik daarheen te trekken en mijn neus en ogen te laten kiezen. Het wordt Italiaans! Penne arabiata bij Duo, bijzonder lekker! Daarna drink ik een gezond sapje in een barretje valkbij de parking aan het strand van Dubai JBR. Gezonde drankjes zijn hier bijzonder hip. Soms lijkt heel Dubai wel een copy-paste van Amerika. Al de leuke en succesvolle elementen zijn hier bijeengevoegd. Wanneer ik op het terrasje van de bar zit kan ik genieten van de droomwagens die voorbij rijden. Lamborgini, Porsche Cayenne, SLR Mercedes, Rolls Royce,.. Het is er allemaal. Vreemd genoeg niet met hippe jonge kerels erin maar wel traditioneel geklede moslims in gewaden.