reis dubai

Dag 8 - Reisverslag Dubai

Vandaag is mijn laatste dag in Dubai. Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat ik morgen alweer in het koude België zit. Aan deze 37 graden (in november) kan ik wel wennen. Ik besluit dan ook nog wat kleur te pakken en trek naar het zwembad. Ik doorbreek het Subay-patroon en kies voor een ontbijt aan het zwembad. Een chicken-sandwich met frietjes (jaja, zo vroeg al) en een vers geperste sinaasappelsap. Ik smeer een lagere factor en geniet tot een uur of drie van de zon van Dubai. Het wordt in Dubai al donker tegen 5 uur, vanaf 2 uur neemt de sterkte van de zon dan ook af. Alle winkels zijn open tot 12 uur ( op zondag tot 10 uur). Ideaal dus om na de zon pas naar de mall van Dubai te gaan.

Ik geniet een laatste maal van de decadente luxe, koop nog enkele spullen voor het thuisfront en kies nogmaals een fastfood resto uit om mijn honger te stillen. Terwijl ik afscheid neem van Dubai valt het mij wederom op dat iedereen hier ongelooflijk vriendelijk is. In een eetgelegenheid sprak ik met een vrouw, traditioneel in gewaad gekleed (geen boerka, haar gezicht was niet bedekt). Een heel interessant gesprek over de traditionele klederdracht en hoe vrij de Verenigde Emiraten er mee omgaan. We hebben meer dan een uur gepraat. Als ik weer terug wil keren naar het Corp Exectutive Hotel (vlakbij Mall Of Emirates) doorkruis ik het Kempinski hotel. Een prachtig luxueus hotel dat zich volledig heeft overgegeven aan de skipiste aanpalend. Je hebt er kamers die zicht hebben op de skibaan en bovendien zijn alle kamers ingericht als chalets. Van de receptie ben ik alvast stevig onder de indruk, al denk ik niet dat je hier moet zijn voor een goedkope wintersportvakantie. Buiten vraagt de portier mij meteen of ik een taxi nodig heb.

Ik moet eventjes wachten - wat zeer uitzonderlijk is want er zijn hier taxi's alsof het New York is - en heb ik een zeer boeiend gesprek met de portier. Hij komt van Kenia, ooit wil hij terugkeren maar momenteel wil hij in Dubai eerst geld verdienen.

Aangekomen in mijn hotel begin ik weemoedig in te pakken. Morgen heb ik een vlucht om 7u50 en moet ik dus een tweetal uurtjes daarvoor al op de luchthaven van Dubai zijn. Ik reken een half uurtje voor het transport. Toch trek ik nog voor een laatste keertje naar de bar aan het Atlantisch hotel!