reis dubai

Dag 9 - Reisverslag Dubai

Vertrekkensklaar!

Heel vroeg, vijf uur 's morgens. Tien minuten voor ik naar beneden trek met mijn bagage bel ik de receptie om een taxi te voorzien.

Ze vragen meteen welke gate ik moet zijn. Ik heb geen idee en ook op mijn vluchtinfo vind ik het net terug. Gelukkig weet de man van de receptie het wel. Als je met KLM vliegt vanuit Dubai moet je aan gate 1 zijn. Blijkbaar is dat een heel verschil voor de taxi en dus is het belangrijk!

Aangekomen op de luchthaven gaat alles heel vlot. Eerst door security en bagage-check, dan inchecken (vreemde volgorde) en dan nog even de tax-free in. Ik gauw iets in een koffiehuisje boven want het eten op het vliegtuig valt niet altijd zo goed mee. Op het vliegtuig spreekt iedereen weer Nederlands, een hele aanpassing. De vlucht verloopt vlot. Na een zeven tal uurtjes komen we aan in Schiphol en nemen we vanuit Amsterdam de trein weer naar Antwerpen. En ondertussen blik ik terug op mijn reis naar Dubai. Bewonder mijn bruin kleurtje al in de spiegel en bekijk de foto's die ik getrokken heb...

Het was fantastisch!

Afsluitende tip: De Joker-verkopers probeerden ons met veel nadruk een reisverzekering te verkopen, en we gingen hier bijna op in. Achteraf gezien was dit weggegooid geld geweest, aangezien we door te boeken met onze American Express kaart sowieso verzekerd waren. Let dus goed op, en check voor je gaat een vlucht boeken of je al dan niet nood hebt aan een extra kortlopende reisverzekering!